Silas R.I.P

Cassis Heartbeat Silas

Cassis Heartbeat Silas 09.07.19 - 07.03.22


Mandag d. 7. marts 2022 var en sorgens dag i Hundiverset og på Birkegården.
Vi måtte sige farvel til vores elskede Silas, kun 3 mdr før hans 3 års fødselsdag
.
Et voldsomt og stadigt eskalerende ressourceforsvar, endte med at han bed Christian, en aften i en hel almindelig hyggestund. I måneder op til denne aften, bed han begge vores andre hunde, 2 gange alvorligt med dyrlægebesøg og syning til følge.
Der var så mange episoder i dagligdagen, der kunne have endt fatalt, men vi var blevet rigtig dygtige til at håndtere og undgå disse hændelser.

På ALLE andre måder var Silas den mest fantastiske hund man kunne ønske sig.
Sød, kærlig, sjov, fuld af power, god til andre hunde, en rigtig puttedreng, fantastisk træningsmakker, fabelagtig at gå ind på en konkurrencebane med og bare helt igennem vidunderlig.
Det gjorde det kun endnu sværere at tage den tunge men nødvendige beslutning, og det var en ubeskrivelig hård dag, da vi sagde farvel.


Silas er født d. 09.06.19

Silas er fra samme kennel som Bailey, Silas er faktisk Baileys nevø.
Egentlig havde vi bestilt endnu en Pinscher allerede i 2016, men tæven gik desværre tom.
Ventetiden var lang, så glæden var stor da Baileys søster Ellie, leverede 11 flotte hvalpe - og ikke mindst 5 lækre hanner at vælge imellem.

"Gittemor" var ikke i tvivl, det var lyseblå hvalp jeg skulle have, og jeg var så heldig at besøge kuldet mange gange og kunne efterhånden kun give hende ret. Lyseblå var mest engageret i menneskelig kontakt og han var vild med at lege og fuld af gå-på-mod.


Silas, dirigering
Silas, dirigering

Jeg har fået mere end jeg kunne drømme om i Silas.
Han er SÅ motiveret og med så stor en motor at jeg bare skal være skarp - så er han der!
Han er samtidig sensitiv for de mindste signaler, så jeg kan ikke slække på kriterier eller signaler, så er der afregning ved kasse 1.

Vi går DKK Rally-lydighed og nyder både den daglige træning og konkurrencerne.
Derudover er han en fantastisk kammerat, den kærligste dreng og en spasmager uden lige.

Silas nåede inden sin alt for tidlige afsked med denne verden, at blive Dansk Rally Champion og Årets Hund 2021 og gik rigtig mange baner til 100 point.

Alle vores hunde: